Genks bloedtransfusiecentrum organiseert zaterdag opendeurdag

Aanstaande zaterdag zijn bloeddonoren, vooral die met met bloedgroep O- en A-, welkom in alle bloedtransfusiecentra van Rode Kruis-Vlaanderen. Van 10 uur tot 16.30 uur krijgen ook in Genk alle donoren na hun bloedgift een rondleiding achter de schermen en een ijsje.

fvranckx

“Na de zomermaanden is het belangrijk om bloeddonoren terug de weg naar onze afnamecentra te doen vinden", licht Karin Genoe, Directeur Operationele Zaken, de opendeurdag toe. "Dit is traditioneel een periode waarin de bloedvoorraad lager is dan gemiddeld en dus willen we mensen stimuleren om bloed te komen geven. Een zaterdag is daar ideaal voor."

"Wij willen ditmaal vooral donoren met bloedgroep O- en A- motiveren om te komen, maar uiteraard is iedereen welkom voor een bloedafname. Onze medewerkers staan bovendien klaar om alle nieuwe en bestaande donoren een blik achter de schermen te gunnen en hen te tonen welke weg hun bloed precies aflegt tot aan het ziekenhuis. Ze komen er te weten welke tests het bloed ondergaat in onze geavanceerde laboratoria en hoe het bloed wordt klaargemaakt om te worden toegediend bij een patiënt", aldus Genoe.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio