thumbnail: null
thumbnail: null

Dewael en De Croo: "Ontslag Geybels ongeldig"

Professoren, de N-VA, de juridische dienst van de Senaat,... Allemaal zijn ze van mening dat het ontslag van Kim Gybels als senator wel degelijk geldig is. Maar nu krijgt de jonge politica uit Lummen plots steun uit onverwachte hoek: zowel Patrick Dewael als Herman De Croo, allebei ex-Kamervoorzitters, zeggen dat Geybels zonder problemen als onafhankelijke in de Senaat kan zetelen.

fvranckx

Het verhaal is gekend: Geybels nam vorige week ontslag als senator na een drugsavontuur in Thailand, maar beweerde enkele dagen later dat partijgenoot en Senaatsvoorzitter Danny Pieters haar gedwongen heeft om dat te doen. Bijgevolg zou het ontslag volgens Geybels' advocaat ongeldig zijn.

“Haar ontslag zou maar geldig zijn geweest als het door de plenaire vergadering van de Senaat was aanvaard”, zegt Patrick Dewael (Open Vld) nu. En dat is ook de mening van Herman De Croo (Open Vld). “De algemene vergadering van de Senaat is de enige instantie die beslist over de aanstelling of het ontslag van een Senator. Zo simpel is het", stelt hij.

Op 12 oktober vindt de eerste plenaire vergadering van de Senaat plaats. Als het aan de twee Open Vld'ers ligt, kan Geybels er dus zonder problemen zetelen.

Lees ook: Kim Geybels eist senaatszetel op.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio