Bedrijven vissen ontslagen werknemers opnieuw op

Aluminiumbedrijf Aleris uit Duffel heeft 20 van de 540 werknemers die het vorig jaar ontsloeg, opnieuw aangenomen. Ook in andere Antwerpse bedrijven is een deel van het personeel dat tijdens de crisis op non-actief werd gezet, opnieuw welkom.

kscherpenberg

Het gaat weer goed met ons", vat personeelsdirecteur Bart Buyst van Aleris de situatie samen. "Onze orderboekjes lopen goed vol. Installaties die stilgelegd zijn, worden weer opgestart. En ook onze aandeelhouders zijn tevreden."

Door het vele werk zijn er ook weer meer handen nodig. En dan komen ontslagen arbeiders en technici dankzij hun ervaring als eersten in beeld. Aleris is lang niet het enige bedrijf dat ex-werknemers opvist. Vorige week raakte bekend dat ook vrachtwagenbouwer DAF in Oevel snel 100 mensen wil aanwerven nadat het er eind 2009 350 heeft ontslagen.

Busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) heeft het systeem van tijdelijke werkloosheid dan weer afgebouwd. Bijna alle werknemers werken weer voltijds. Hetzelfde scenario bij Baltimore Aircoil uit Heist-op-den-Berg, waar ze dankzij de toegenomen vraag naar koelinstallaties weer op volle toeren draaien.

Ook de cijfers die de Nationale Bank woensdag publiceerde wijzen op een voorzichtig herstel. De Belgische economie is in het tweede kwartaal met 0,9% gegroeid tegenover de eerste drie maanden van het jaar. Vooral het forse herstel in de bouwsector (+4,4%) valt op.

BePr, PL