Pastorij weg voor nieuwbouw

Een aannemer is begonnen met de afbraak van de pastorij van de St-Pieterparochie in Nieuwerkerken-centrum. Op die plaats komt een apartementsblok met handels- en kantoorruimte.

De pastorij, gebouwd begin de jaren ’70, gaat tegen de vlakte. Op die plaats, vlak aan het Kerkplein en op de hoek met de Pastorijstraat is men begonnen aan het project ‘Kerkplein’.

Het nieuwbouwproject telt 17 appartementen, een winkelruimte en een kantoorruimte. Dankzij de ligging in het centrum van Nieuwerkerken aan het Kerkplein is het er ideaal wonen in een rustige en groene omgeving en toch dichtbij winkels en openbare voorzieningen.

Parkeren zal mogelijk zijn in de ruime ondergrondse parkeergarage, waar er tevens voldoende ruimte voorzien is voor fietsenstallingen. Rond het project komen er groenvoorzieningen.

De pastorij werd in 2007 verkocht aan een bouwbedrijf (met immokantoor) uit Alken. Door een klacht tegen het Bijzonder Plan van Aanleg liep het bouwproject bijna een jaar vertraging op. Het einde van de bouwwerken is voorzien voor de tweede helft van 2011.

DHu

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio