Dorpsrestaurant van start met proefdag

Het dorpsrestaurant van Zonhoven heeft gisteren voor het eerst zijn deuren geopend tijdens een proefdag in feestzaal de Kwint. Op die plaats zal het restaurant - dat opgezet werd door het OCMW - vanaf 29 september wekelijks open zijn op woensdagmiddag.

“Ons dorpsrestaurant draait op 12 vrijwilligers,” zegt OCMW-voorzitter Ria Hendrikx. “Zij zetten de zaal klaar, maken het gezellig, bedienen de mensen en ruimen af. Het OCMW zorgt voor de organisatorische ondersteuning en de maaltijden worden bereid door een plaatselijke traiteur. Het eten staat opgesteld in buffetstijl.

“Ons restaurant heeft een lage drempel en staat open voor iedereen die nood heeft aan een gezellige babbel,” zegt de voorzitter. Een maaltijd kost 7 euro en voor die prijs krijgen de mensen een soep, een hoofdschotel, een dessert en een frisdrank naar keuze. Gisteren stond er preisoep, kalkoengebraad met champignonsaus en chocolademousse op de kaart.

Contacten

Na het eten kregen de gasten een evaluatieformulier waarop ze hun mening konden geven over onder meer de bediening en het eten. De gasten Annemarie Thielen en zuster Hubertino Bijnens kunnen dit nieuwe initiatief wel smaken. “Het eten is zeer lekker”, zeggen ze. “En dit dorpsrestaurant is een zeer goede zaak om de contacten tussen de mensen te bevorderen.”

Het is de bedoeling dat de gasten vooraf hun plaats reserveren en hun maaltijd betalen. Vanaf 15 september kan dat in gc Tentakel, in de bibliotheek, bij het OCMW (tel. 011/81.05.80) of via de voorzitter van de seniorenraad Jef Goris (0478/61.66.09). Het restaurant is vanaf 29 september iedere woensdag open in de Kwint om 12 uur en het gaat dicht om 14 uur.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio