Speelgoedbedrijf zet alle zeilen bij na brand

De brand die het magazijn van het Hamontse speelgoedbedrijf Trends2Com tot schroot herleidde, komt hard aan bij de zaakvoerders Hartwig Spreuwers en Bettina Schnell. Door verplichtingen in het buitenland konden ze pas dinsdagavond laat met eigen ogen zien wat er met hun levenswerk is gebeurd.

“We zaten in Duitsland op een beurs waar we ’s ochtends telefonisch op de hoogte werden gebracht. Dat was al een shock, maar dan is het toch nog een tweede keer heel hard schrikken als je het zelf ziet. ‘Zo erg’, denk je dan”, vertelt Spreuwers.

“Dit gebouw was nauwelijks drie jaar oud. Hoe hoog de schade oploopt, kunnen we nu nog niet zeggen. De burelen vooraan zijn blijkbaar gevrijwaard, het magazijn met de opgeslagen voorraad is weg. Dankzij onze voortreffelijke magazijnier hebben we gelukkig alle computergegevens in handen om klanten zo snel mogelijk op de hoogte brengen of hun producten in de brand zijn gebleven.

In zeker zin goed nieuws is ook dat ons informaticasysteem nog intact is, zodat we vrij snel een volledig zicht hebben op wat zich binnen bevond. Producten die al verscheept zijn, volgen gewoon hun verdere weg.”

Voorstellen

Voor de verdwenen opslagruimte wordt een oplossing gezocht. “We hebben al voorstellen voor alternatieven gekregen en gaan nu berekenen welke oppervlakte we daarvan nodig hebben. De eerste container die we verwachten mogen we al onderbrengen in het bedrijf van de buurman. Zowel ons team in Hong Kong als hier, zet alle zeilen bij”, stelt Spreuwers.

Een tijdje geleden kreeg het bedrijf al te maken met een brandje. “Vier of vijf maanden geleden is er van buitenaf geprobeerd om het vuur te steken aan een branddeur. Mogelijk was dat een mislukte inbraakpoging. We hebben toen alles terug in orde gebracht. Is er een verband met wat er nu is gebeurd? Dat weten we niet.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio