Dierenasiel in Lommel zit half jaar na opening vol

Bij de opening van het nieuwe dierenasiel in Lommel was er plaats voor dertig honden en vijftig katten. Een half jaar later zitten de kooien overvol. Een moeilijke situatie, zeker voor een noodasiel in een opstartfase. Daarom zijn ze dringend op zoek naar vrijwillige medewerkers die de dieren helpen verzorgen.

“Sinds onze start, zijn we kooien blijven bijbouwen. En nu zijn we al aan het ‘stapelen’”, zegt Johan Gringhuis van het dierenasiel Unco Jerry. Dat er intussen meer dat 35 honden er ruim 100 katten zitten, heeft volgens de medewerkers weinig te maken met het feit dat het dierenasiel in de Vlasstraat nog vrij onbekend is.

“Mensen vinden duidelijk de weg om een dier te adopteren. Wekelijks worden een vijftal honden en een zevental katten geplaatst. Maar mensen die een dier willen afstaan, kennen de weg nog beter. Er komen sneller dieren binnen dan dat er worden geplaatst”, zegt Lefty Adriaans.

Sinds de jongeman in het asiel werkt, heeft hij de indruk dat het aantal scheidingen in Noord-Limburg spectaculair is gestegen. “Het is reden nummer één waarom mensen hun huisdier wegdoen.

Al zijn het zeker niet allemaal ‘scheidingsslachtoffers’ die hier zitten. Vorige week bracht een moeder nog een mastino napolitano van een half jaar binnen. Sinds haar jonge dochter een nieuwe vriend had, keek ze niet meer naar de hond om. Daarom moest hij weg.”

Omdat het asiel nog nieuw is, kunnen de medewerkers niet rekenen op een lijst van vrijwilligers en sponsors. “Daarom zijn we dringend op zoek naar mensen die ons willen helpen om de dieren die hier zitten te verzorgen. Elk beetje extra hulp is welkom.”

En wie geen tijd heeft maar toch wil helpen, kan dat ook door voeding te schenken. “Vooral kattenvoeding hebben we heel veel nodig omdat er zoveel katten zitten. We hebben vooraan het asiel een huisje staan waar het eten in kan worden gelegd”, zegt Lefty Adriaans.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio