Herstappe telt nu 88 inwoners

Herstappe - - Sinds enkele weken telt Herstappe 88 inwoners, een aangroei met 4. Arthur Pirson, zoontje van Anne, zag enkele weken geleden het levenslicht. Jurgen Haesen, die in juli trouwde in Herstappe, is intussen ingeschreven in de gemeente. Tijs Bellefroid en Eline Gielen, het koppel dat in het voorjaar een woning kocht in Herstappe, wonen er intussen ook.
- Herstappe heeft het samenwerkingsakkoord met Erfgoed Haspengouw goedgekeurd. Borgloon, Gingelom, Hoeselt, Kortessem, Riemst, Tongeren, Voeren en Wellen maakten daar al deel van uit.

Voor Herstappe betekent dat niet alleen de inventarisatie van gebouwen en monumenten, maar ook dat er aandacht gevraagd zal worden voor archeologische vondsten, natuur, kunstwerken, verhalen, tradities, archieven en kerkschatten. “In de volgende vergadering bespreken we waar de prioriteiten liggen”, zegt schepen Lowet.

- Het punt over de belasting op leegstand en verkrotting is uitgesteld. De wetgeving is aangepast, en de gemeente wil alles volgens het boekje doen. Eigenaars van panden die er krakkemikkig bijliggen, krijgen dit jaar nog een boete.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio