Geybels nam vriend week geleden aan als medewerker

Na haar ontslag als senator is Kim Geybels nu ook niet langer voorzitster van Jong N-VA. Geybels kwam in opspraak nadat ze in Thailand betrokken was geraakt bij een drugs- en afpersingszaak. Bas Luyten, voormalig N-VA-gemeenteraadslid in Keerbergen en de vriend waarmee Geybels in Bangkok op vakantie was, werd uit de partij gezet.

ikerremans

De 28-jarige Geybels, die spoedarts is in Overpelt, raakte bij de jongste verkiezingen vanop de zesde plaats op de N-VA-lijst verkozen. De Lummense senator en Luyten zouden in Bangkok in contact gekomen zijn met drugdealers en ze zouden door hen zijn afgeperst.

Lees ook: Kim Geybels: "Ik heb nooit drugs gebruikt"

Dinsdag, na een gesprek met Senaatsvoorzitter Danny Pieters (N-VA), werd beslist dat Geybels beter ontslag nam als senator. Ondertussen is ze dus ook voorzitster af van de jongerenafdeling van N-VA.

Persoonlijk medewerker

Bas Luyten werd op zijn beurt uit de partij gezet. Luyten werd in mei nog ontslagen als medewerker van de voorzitter van het Vlaams parlement Jan Peumans.

Dat ontslag zou het gevolg zijn van zijn druggebruik. Geybels nam Luyten nadien opnieuw aan als persoonlijk medewerker, ook al was die niet gescreend door de partij. Dat is opvallend, want volgens de interne regels moeten nieuwe medewerkers een aanwervingsprocedure doorlopen. Geybels lapte die afspraken echter aan haar laars.

Meer over Kim Geybels