Kurt Van Dooren verlaat het Kiel en tekent bij Lierse

Lierse haalde gisteravond op de valreep nog Kurt Van Dooren binnen, die bij Germinal Beerschot op een zijspoor was beland. De 32-jarige centrale verdediger krijgt een contract voor één seizoen: meteen een terugkeer want de centrale verdediger genoot zijn jeugdopleiding bij geel-zwart.

jrosquin

“Ik kijk er erg naar uit om weer met Jurgen Cavens te spelen en herenigd te zijn met Aimé Anthuenis, die mijn trainer was op het Kiel”, zegt Van Dooren. “Ik weet wat hij van mij verlangt en ik ken zijn aanpak. Ik ben erg gemotiveerd. De verwijzing naar de B-kern bij Germinal Beerschot heeft me geprikkeld. Ik ben rotsvast van plan om bij Lierse weer mijn beste niveau te halen.”

Dertiende (!) transfer

Liersebaas Maged Samy is enthousiast met de komst van Kurt Van Dooren. “Dit is mijn dertiende transfer sinds het begin van het seizoen en dertien is mijn geluksgetal!”

Van Dooren moet bij Lierse het probleem in de verdediging oplossen, dat tegen Genk nogmaals aan het licht kwam, mede door de vele geblesseerden.

De verdediger trekt hiermee een streep onder zijn periode bij Germinal Beerschot. Van Dooren was daar ruim vijf seizoenen basisspeler, maar vooral vorig seizoen zat hij meer op de bank dan hem lief was. Zo moest hij ook zijn kapiteinsband inleveren. Eerdere contacten met Westerlo draaiden op niets uit.

SBe, ST, KUGU, HF

Foto: GMax