Ook rest van het personeel in Hasseltse gevangenis staakt

Na het keuken- en restaurantpersoneel van de Hasseltse gevangenis heeft ook de rest van de werknemers het werk neergelegd. Het keuken- en restaurantpersoneel was al sinds vanochtend 6 uur in staking uit protest tegen de arbeidstijden en krijgt nu dus de steun van onder meer de cipiers.

fvranckx

"Slechts een vijftal mensen is aan de slag gegaan", vertelt Kristof Muyters van de socialistische vakbond ACOD. "Vanochtend was ook de politie niet verwittigd, zodat het even chaotisch was. Het keukenpersoneel staakte uit onvrede met de arbeidstijden van de dagdiensten en de cipiers van de vroege shift legden dan ook het werk neer."

Het ACOD kondigde gisteren aan dat ze niet te spreken zijn over de arbeidsregeling waardoor het personeel van de dagdiensten een halfuur langer moet werken. "'s Middags kunnen de 20 personeelsleden hun boterhammen niet op tijd opeten of krijgen ze gewoonweg geen pauze", reageerde Muyters kwaad.

Volgens Muyters duurt de staking zeker tot vanavond 22 uur.

Vandaag raakte ook bekend dat er opnieuw een gevangene heeft willen uithalen naar een cipier. De afgelopen maanden zijn er in de gevangenis al vier cipiers werkonbekwaam geslagen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio