Kim Geybels: "Ik heb nooit drugs gebruikt"

De Lummense spoedarts Kim Geybels (28) heeft dinsdag compleet onverwacht ontslag genomen als N-VA-senator. Ze moest opstappen nadat ze de afgelopen dagen in Thailand betrokken geraakte in een drugszaak. "Ik ben erin geluisd", zegt een zwaar geëmotioneerde Kim. "Ik heb nooit drugs gebruikt. Ik ben hier kapot van."

kscherpenberg

Gisterenavond maakte het partijbestuur bekend dat kersvers senator en jongerenvoorzitter Kim Geybels ontslag nam wegens "ernstige persoonlijke problemen." Kim bleek betrokken te zijn bij een cocaïnezaak in de Thaise hoofdstad Bangkok, waar ze samen met haar vriend en partijgenoot Bas Luyten met vakantie was.

Lees ook: Kim Geybels neemt ontslag als senator na drugsperikelen.

Marokkaanse vriendschapspijp

"Het gaat om een geval van afpersing door een taxichauffeur", vertelt ze aangeslagen. "De man kon tijdens een feestje op een hotelkamer, waar we zelfs een Marokkaanse vriendschapspijp rookten en taart aten, een zakje 'wit poeder' in onze kamer leggen.

Daarna perste hij, samen met corrupte politieagenten, ons af. Een agent zei letterlijk: 'You can buy your way out.' We werden dus gewoon gechanteerd. Bas heeft dan uiteindelijk maar betaald. Daarnaast was er ook 200 euro uit onze kluis en 1.800 euro van mijn bankrekening verdwenen."

Volgens de Belgische ambassadeur in Thailand, die op het moment van de feiten amper bereikbaar was omdat het hotelpersoneel de lijn "uit veiligheidsoverwegingen" had afgesloten, gaat het om een veel voorkomende praktijk.

Geybels landde gisterenmiddag in Parijs. Daarna mocht ze het meteen gaan uitleggen bij de partijtop. "Ze vonden het beter dat ik ontslag nam om de partij geen schade te berokkenen", besluit de Lummense.

"Destructieve relatie"

Geybels was in Thailand op vakantie met Bas Luyten, met wie ze een tijdje samen was geweest. Volgens een ingewijde zouden de twee een "nogal destructieve relatie" gehad hebben.

Sommige bronnen beweren zelfs dat Geybels en Luyten een geheime relatie hadden en dat die laatste nu depressief is omdat zijn vrouw achter de affaire is gekomen.

Luyten werd in mei nog ontslagen als medewerker van de voorzitter van het Vlaams parlement Jan Peumans. Dat ontslag zou het gevolg zijn van zijn drugsgebruik. Geybels nam Luyten nadien opnieuw aan als persoonlijk medewerker, ook al was die niet gescreend door de partij. Hij werd uit de partij gezet.

Lees vandaag het hele interview met Kim Geybels in Het Belang van Limburg.

KLu/KSn


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio