Loketten in tientallen stations vroeger dicht

De NMBS heeft in een dertigtal stations de openingsuren van de loketten aangepast. De vakbonden zijn daarover niet te spreken.

kscherpenberg

In heel wat stations gaan de luiken een of twee uur vroeger naar beneden. Hier en daar kan er in de hele namiddag geen ticket meer gekocht worden.

De wijzigingen waren al enkele maanden in alle discretie bezig, maar zouden vandaag overal afgerond moeten zijn. Nu kennen stations met loketten nog maar drie soorten openingsuren.

"Dit is geen besparingsoperatie, enkel een harmonisering van de openingsuren", klinkt het bij de NMBS. "Het heeft toch geen zin om 's namiddags of 's avonds laat een loket open te houden waar nauwelijks iemand iets komt kopen. Wij zetten die mensen daarna gewoon elders in."

Jos Digneffe (foto) van ACOD-spoor denkt beter te weten. Hij ziet een sluipende sanering. "Als in een bepaald station iemand met pensioen gaat, vervangen ze die niet, maar verminderen ze de openingsuren van de loketten. Door dat zo sluipend te doen, vermijden ze dat er grote algemene protestacties komen", klaagt hij in de Corelio-kranten.

Meer over NMBS