Van der Vaart kiest voor Tottenham, Englebert naar Metz

Op 31 augustus wordt er traditioneel nog een flinke ruk aan de transfermolen gegeven. Dat was gisteren, in de late uurtjes, niet anders. Een overzicht van de belangrijkste verschuivingen op de buitenlandse transfermarkten:

kscherpenberg

Voormalig Rode Duivel Gaëtan Englebert verlaat de Franse tweedeklasser Tours voor reeksgenoot Metz.

De Tsjech David Rozehnal, ook al een ex-speler van Club Brugge, wordt dan weer door Hamburg tot het einde van het seizoen uitgeleend aan het Franse Rijsel, het team van Eden Hazard.

De Ghanese international Asamoah Gyan, die wel wat brokken wist te maken op het voorbije wereldkampioenschap, wordt ploegmakker van Simon Mignolet. Sunderland betaalt 16 miljoen euro voor de 24-jarige aanvaller aan het Franse Stade Rennes.

Hleb naar Birmingham

De Zweedse spits Markus Rosenberg zette zijn kribbel dan weer onder een contract bij het Spaanse Santander. Hij verlaat Werder Bremen.

De Bosnische international Zvjezdan Misimovic zegt de Bundesliga (Wolfsburg) ook vaarwel. Hij gaat voor het Turkse Galatasaray voetballen. Met de transfer is een bedrag van acht miljoen euro gemoeid.

Birmingham, een club uit de Premier League, was dinsdag ook nog flink actief. Het wierf de Wit-Rus Aleksandr Hleb (uitgeleend door Barcelona) en de Chileen Jean Beausejour (ex-AA Gent) aan.

Van der Vaart naar Tottenham

Mauro Camoranesi, de Argentijnse Italiaan, verlaat na acht jaar Juventus voor het Duitse Stuttgart. Een ander clubicoon, David Trezeguet (32), besloot eerder al in Spanje te gaan voetballen, meer bepaald bij Hercules. Die Spaanse eersteklasser wist ook de Nederlander Royston Drenthe los te weken bij Real Madrid.

Stoke City strikte dan weer de IJslander Eidur Gudjohnsen (ex-Chelsea). Tottenham dokte dan weer elf miljoen euro voor de Nederlandse international Rafael Van der Vaart (Real Madrid).