Buurman schiet op honden van Truiens gezin

Maandagvoormiddag om 10 uur heeft een Truienaar op de rottweiler en de Mechelse scheper van zijn buren geschoten. Volgens de dierenarts heeft de rottweiler een waterkans om gered te worden. De scheper werd ’s avonds uit zijn lijden verlost.

fvranckx

Het was de schutter zelf die de lokale politie op de hoogte bracht van het schietincident. Die verwittigde op hun beurt buren Abderahmen Barri en Evie Clerix.

“Wij keken heel verbaasd op toen de politie aanklopte,” doet Evie het verhaal. “Ik moest het bloedspoor volgen om mijn honden te vinden. Tango, onze 5-jarige Rottweiler, bloedde hevig. Toen ik over de huid van Cobra, de zes maanden oude Mechelse scheper, wreef, kleefde er ook al bloed aan mijn handen. De dierenarts stelde vast dat beide honden met een zwaar wapen dodelijk waren geraakt”, zegt Evie.

Zelfverdediging

De buurman zelf beweert dat hij handelde uit zelfverdediging. De honden liepen op zijn erf tussen de fruitbomen en hij wou ze daar verdrijven.

"Buiten heb ik een schot in de grond gelost waarop de mechelaar wegliep maar de rottweiler viel mij daarop aan. Daarop loste ik op een drietal meter een tweede schot met de bedoeling hem dood te schieten. Hij is gevallen en verdween even later tussen de bomen,” zegt de man.

Het pistool werd ondertussen in beslag genomen en mogelijk verliest de buurman zijn vergunningen voor wapenbezit.

Jozef CROUGHS

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio