16 plukkers betrapt in wietplantage

De gerechtelijke politie van Tongeren heeft in Zuid-Limburg een bende drugscriminelen opgerold. Bij een inval in een loods in Borgloon zaterdagochtend waren in totaal 16 plukkers wiet aan het telen.

Het 38-jarige kopstuk uit Borgloon, zijn twee luitenanten uit Tongeren en Heers, zijn vriendin en de eigenaar van de loods zitten sindsdien opgesloten in de gevangenis.

De speurders hadden het tijdstip van de inval gekozen na langdurig onderzoek van de afdeling drugs van de gerechtelijke politie. Bij de huiszoeking in de loods waren alle hoofdverdachten en een voltallige knipploeg aanwezig. De arbeiders waren de planten aan het oogsten.

In de loods stonden 2.200 oogstrijpe planten en 1.100 stekplanten. Het oogsten zou deze keer ongeveer 100 kilogram wiet opleveren. Al het materiaal werd in beslag genomen. Bij een huiszoeking in een andere loods in Borgloon werd nog materiaal voor andere plantages gevonden.

Vriendin

Het kopstuk van de bende is de 38-jarige G.F uit Borgloon. Samen met enkele ‘officieren’ uit de regio was hij al jaren bezig met het opzetten van wietplantages in Zuid-Limburg. De eigenaar van de loods verhuurde zijn pand aan de bende en hielp bij het onderhoud van de plantage.

In het huis van zijn vriendin vonden de agenten nog een ontmantelde plantage en een tiental kilo wiet. Ook zij werd door de Tongerse onderzoeksrechter aangehouden. Naast het materiaal en de planten namen de agenten ook negen voertuigen in beslag. Enkele auto’s zijn van de knippers.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio