Paars-wit sprokkelt drie punten op Daknam

Drie dagen na zijn Europese heenmatch en evenveel dagen voor de terugmatch tegen Partizan Belgrado won Anderlecht, met een onuitgegeven elftal, afgetekend zijn competitiewedstrijd op Lokeren. Na de 0-1 kon het rekenen op Proto om de thuisploeg op afstand te houden terwijl het zelf ook nog twee keer kon scoren.

kscherpenberg

Voor de match werd hulde gebracht aan Olivier Doll. Na tien jaar Anderlecht en zes seizoenen Lokeren zette die een punt achter zijn actieve voetballoopbaan op het hoogste niveau.

Duidelijk met het oog op de zo belangrijke Europese return van dinsdag heel wat meer wijzigingen bij Anderlecht in vergelijking met het elftal dat vorige woensdag op Belgrado aan de aftrap stond. Dat herschikt team van de landskampioen stak het eerst zijn neus aan het venster langs Marecek die een voorzet van Gillet naast besloot. Aan de overzijde probeerde Mokulu een strafschop te versieren, maar hij kreeg geel voor een schwalbe.

Sterke Proto

Na een reeks hoekschoppen die nauwelijks doelgevaar opleverden, geraakte Anderlecht toch aan de openingstreffer. Gillet kreeg op rechts een zee van ruimte, leverde een gave voorzet af die Kljestan ongehinderd met het hoofd kon verlengen in 0-1. Goed vijf minuten later kwam Lokeren dicht bij de 1-1 langs De Pauw. Maar met een ultieme reflex ranselde Proto de kopbal van de Lokerse tweede spits uit zijn doelvlak. En op slag van rust kreeg Kanu de 0-2 aan de voet op aangeven van Boussoufa. Hij besloot evenwel voorlangs.

Met Mbayo in de plaats van Gueye begon Lokeren geestdriftig aan de tweede helft met onmiddellijk een kans op de gelijkmaker. Opnieuw langs De Pauw, maar die vond voor de tweede keer een alerte Proto op zijn weg. En de thuisploeg kreeg even later het deksel op de neus met een tweede tegentreffer. Boussoufa himself nam de voorbereiding voor zijn rekening en deze keer liet Kanu de kans niet liggen.

Lokeren gaf zich toch nog niet gewonnen. Aanvoerder Overmeire baande zich een weg door de afweer van Anderlecht en speelde Mokulu vrij. Maar opnieuw was er Proto: hij ging goed plat en verhinderde de aansluitingstreffer. Even later riep de Anderlechtdoelman ook Mbayo een halt toe.

Maar de landskampioen kreeg ook de kans om het pleit definitief in zijn voordeel te beslechten langs de ingekomen Lukaku. Hij kreeg van Boussoufa de 0-3 op een schoteltje aangeboden, maar treuzelde te lang. Die 0-3 kwam er even later toch. De Roover stopte in de zestienmeter Boussoufa foutief af. Strafschop en die zette Boussoufa zelf feilloos om.

DDT

Scheidsrechter: Gumienny. Toeschouwers: 7.600. Lokeren: Copa, De Roover, Taravel, Maric, Tshimanga, Overmeire, Gueye, Persoons, De Pauw, Leko, Mokulu. Anderlecht: Proto, Rnic, Bernardez, Juhasz, Deschacht, Gillet, Marecek, Kljestan, Boussoufa, Echevarria, Kanu. Doelpunten: 31’ Kljestan 0-1, 53’ Kanu 0-1, 74’ Boussoufa (strafschop) 0-3. Gele kaarten: Mokulu (onsportief gedrag), Maric (fout), Marecek (fout), Tshimanga (fout). Rode kaarten: geen. Vervangingen: 46’ Gueye door Mbayo, 63’ Echevarria door Lukaku, 77’ Boussoufa door Suarez, 77’ Mokulu door Braaten, 78’ Leko door Smajic, 81’ Kanu door Batibanga.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer