0 op 12 smaakt bitter voor Lierse

Een ziek Lierse blijft nog steeds op zoek naar een eerste puntje op het hoogste vlak. De Pallieters liepen zaterdag tegen Kortrijk al op hun vierde nederlaag in evenveel matchen en kamperen troosteloos onderaan. Een crisis loert om de hoek op het Lisp.

kscherpenberg

De vaderlandse competitie staat nog in zijn prille kinderschoenen en nieuwkomer Lierse heeft zijn eerste ziekte bij zijn terugkeer op het hoogste vlak al te pakken: een joekel van een crisis. De vierde nederlaag op rij tegen Kortrijk deed het vertrouwen verder afkalven en met een uitje naar RC Genk en een thuismatch tegen AA Gent voor de boeg lijkt een stevige genezing niet voor morgen.

Debuut Nicaise

In een best genietbare eerste helft nam Lierse wel het voortouw. Kansen waren er voor Cavens en debutant Nicaise, maar de goal viel toch opnieuw aan de overzijde, waar Pavlovic een aarzeling tussen Frans en Kawashima uitbuitte. Met speldenprikken van zowel Cavens als Radzinki bleef Lierse nadien wel met de gelijkmaker flirten, al hadden ook een kopbal van Rossini, een knal van Kums tegen de paal en een misser van Mboyo een vroegtijdige begrafenis van de Pallieters kunnen inluiden.

Vroeg in de tweede periode leek Lierse heel even moed te kunnen putten uit de uitsluiting van De Beule, maar De Graef verknalde het op amper vier minuten tijd voor de geplaagde Lierenaars. Eerst miste de linkerpoot oog in oog met Verbauwhede, minuten later veroorzaakte De Graef een strafschop op Capon. El Araichi mikte het leer keurig tegen het vlechtwerk. Drie kwart match hadden we dan achter de kiezen steken en het licht mocht al uit op het Lisp. Niettemin zou nog een lange, slapeloze nacht volgen. Na vier nederlagen op rij is het stilaan vijf voor twaalf in Lier.

KURT GULDENTOPS

SCHEIDSRECHTER: Gaetan Simon. TOESCHOUWERS: 8.500. LIERSE: Kawashima, Davids, van Hemert, Frans, Camacho, Claasen, Mensah, Nicaise, Dequévy, Cavens, Radzinski. KORTRIJK: Verbauwhede, El Araichi, Belhocine, Martin, Oussalah, Capon, Kums, De Beule, Pavlovic, Mboyo, Rossini. DOELPUNTEN: 20’ Pavlovic 0-1, 67’ El Araichi (strafschop) 0-2, 90’ Douala 1-2. VERVANGINGEN: 37’ Frans door De Graef, 46’ Cavens door Job, 60’ Nicaise door Douala, 73’ Mboyo door Messoudi, 78’ Capon door Ibou, 88’ Rossini door Gershon. GELE KAARTEN: Kums (fout), Camacho (onsportief gedrag), Rossini (onsporrtief gedrag), Davids (fout), Verbauwhede (protest). RODE KAART: 59’ De Beule (2x geel).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer