Germinal Beerschot blijft wachten op eerste zege

Op zoek naar een eerste overwinning op het Kiel in 2010 startte Germinal Beerschot met aanwinst Custovic in de spits. Met een één op negen wist de thuisploeg dat er moest gewonnen om de start van de competitie weer niet volledig te missen.

kscherpenberg

De wedstrijd begon vinnig. Cruz zorgde voor de eerste opschudding, toen De Winter de bal pal op hem trapte, maar de rebound ging over. Aan de overzijde mocht Delen een onrechtstreekse vrije trap voor de voet van Bruls leggen, die Kaminski tot een mooie redding dwong. Geluk voor Germinal Beerschot dat de rebound niet voor een Westelse voet viel. Het publiek zette zich achter de thuisploeg en het spel evolueerde nu meer richting doel De Winter.

Buitenspel

De vele kansen brachten niets op. De Winter moest enkele keren attent zijn doel verlaten om de infiltrerende Haroun af te stoppen. Eén keer was Haroun op aangeven van Cruz sneller op de bal dan de doelman, maar zijn lob viel boven op de lat.

Kort na de rust verscheen Van Heerden alleen voor Kaminski, maar de jonge Germinal Beerschotdoelman redde uitstekend met de voet. Dat was het sein voor trainer De Boeck om in te grijpen. Hij bracht met Tshibuabua een tweede spits in voor middenvelder Wanyama. Dat resulteerde onmiddelijk voor gevaar. Een eerste keer werd Haroun afgevlagd voor buitenspel, maar toen Custovic in de daarop volgende fase scoorde werd ook dat doelpunt onder luid protest afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel.Kaminski redde nog knap een kopbal van De Petter en bracht later nog eens redding met de voet op een poging van Liliu. Hoe Germinal Beerschot ook zocht naar een doelpunt, de zo noodzakelijke thuisoverwinning kwam er opnieuw niet.

HF

Scheidsrechter: Luc Wouters Toeschouwers: 7460. GERMINAL BEERSCHOT: Kaminski, M. Monteyne, Kagelmacher, De Decker, P. Monteyne, François, Haroun, Wamfor, Wanyama (54’ Tshibuabua), Cruz (69’ Rits), Custovic. WESTERLO: De Winter, Vandenaudenaerde, Mravac, Corstjens, Delen, Van Heerden, De Petter, Farssi, Bruls (86’ Molenberghs), Liliu (84’ Dekelver), Chavez (67’ Annab). Gele kaarten: De Petter, Chavez, De Decker, P. Monteyne,

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer