E313 tussen Bilzen en Tongeren opnieuw open

De E313 autosnelweg tussen Bilzen en Hoeselt werd zaterdagavond rond 19 uur weer opengesteld voor het verkeer. Volgens werfleider Jan Van Gestel van Wegen en Verkeer Limburg waren de werken zaterdagavond zover gevorderd, dat een verdere afsluiting niet meer nodig was.

Erik Smeyers

De E313 was dit weekend afgesloten voor de bouw van een nieuwe brug ter hoogte van Rijkhoven. "De aannemer had in principe tijd tot maandagochtend 5 uur. Maar de werken zijn vlot verlopen. Er werd met twee ploegen gewerkt, die elk een helft voor hun rekening namen. Zo verliepen de werken dubbel zo snel", verklaarde Van Gestel. Om negen uur vrijdagavond werd de autostrade voor het verkeer afgesloten en konden de twee kranen aanrijden. "Daarna is alles heel vlot verlopen. Om elf uur vrijdagavond hadden de mannen de eerste betonnen draagbalken al gelegd," aldus ingenieur Van Gestel. In totaal moesten er veertien draagbalken worden geplaatst. Die moesten daarna worden afgedekt door betonplaten. De aannemer werkte de hele nacht door. "De werken boven de autosnelweg zijn klaar, zodat het niet langer noodzakelijk is om de E313 af te sluiten", stelde ing. Van gestel.

Omstreeks 18 uur zaterdagavond zette de AWV-werfleider het licht op groen om de snelweg richting Hasselt weer voor het verkeer te openen. "Zodra de borstelwagen de snelweg richting Tongeren heeft gereinigd, kan ook die weer open. Maar rond 20 uur zal de autosnelweg weer in beide richtingen open zijn."

Wegen en Verkeer Limburg had ook een kijkzone ingericht voor toeschouwers, waar tientallen mensen de werken kwamen volgen. Het kostenplaatje voor de brug bedraagt iets meer dan 1,8 miljoen euro.

Het afsluiten van de autosnelweg zorgde de hele zaterdag voor heel wat verkeershinder. Vanaf de afrit in Tongeren was het tot aan de verkeerslichten in Riemst centrum vaak stapvoets rijden.

Erik Smeyers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer