Vrouw gaat dood omdat gynaecologe mammografie weigerde

Rosie Van Raemdonck, een vrouw van 34, is terminaal ziek. De West-Vlaamse lijdt aan borstkanker. De mama van peuter Eline ging voor haar zwangerschap nog langs bij een gynaecologe. Die vertelde de vrouw dat ze te jong was voor een mammografie.

kscherpenberg

Het was een oncoloog die Van Raemdonck de consultatie had aangeraden. Haar mama en tante hadden namelijk dezelfde kanker en de arts vreesde voor een familiale aanleg.

De gynaecologe vertelde haar echter dat ze minstens veertig moest zijn voor een mammografie en legde het advies van haar collega naast zich neer. Negen maanden na haar zwangerschap ontdekte Rosie het vreselijke knobbeltje, kwaadaardig.

"Die gynaecologe is nog aan mijn bed komen staan toen de eerste resultaten er waren. Ik zei haar: Ik heb het je nog gezegd, hé? Ja, ik weet het, ja, was het enige wat ze kon stamelen", aldus Rosie aan Het Nieuwsblad.

In het ziekenhuis van Leuven stelden artsen vast dat de kanker al was uitgezaaid. "In augustus kochten mijn man en ik ons huis, in oktober was mijn doodvonnis getekend. Het is niet te geloven hoe snel alles gegaan is."

Archiefbeeld

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer