Het weerbericht voor Limburg

Update zaterdag 21 augustus 10u30

Zaterdag blijft het topzomerweer met maxima tot 28°C. Voormiddag is het over het oosten uitgesproken zonnig, over het westen kunnen tijdelijk wat meer wolken voorkomen. Namiddag kunnen er overal stapelwolken ontstaan, maar waarschijnlijk zullen deze nergens in Limburg het buienstadium weten te bereiken.

rweytjens_fr

De wind waait zwak tot soms matig uit het zuidwesten.

Zondag blijft het warm zomerweer met minima rond 16°C en maxima tot 26 a 27°C. De zon krijgt meer concurrentie van stapelwolken en verspreid kunnen er ook enkele zwoele onweerachtige buien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan dat voormiddag al het geval zijn maar vooral namiddag neemt de buienkans fors toe.

Maandag is het warme liedje dan weer uit en zakken de temperaturen naar een normale 22°C. Het wordt bovendien een wisselvallige dag met een komen en gaan van soms onweerachtige buien. Er waait dan een matige westenwind.

Dinsdag starten we de dag fris met minima rond 9°C. Ook overdag blijft het een graadje te fris voor de tijd van het jaar met maxima rond 20°C. Vooral in de namiddag is er een lokale bui mogelijk maar het blijft toch overwegend droog met nu eens wat meer ruimte voor de zon, en dan weer eens wat meer wolken. Er zal wel een strakke westenwind (4Bft) waaien.

Woensdag verandert er weinig aan dat weerbeeld. Het wordt opnieuw zo'n 20°C en het blijft volgens de huidige prognoses wel overal droog. Er waait daarbij nog steeds een matige westenwind.

Vanaf donderdag wordt er dan weer wat warmere lucht in onze richting gevoerd. De minima schommelen rond 11°C en namiddag zou het toch weer 23 a 24°C kunnen worden. Het blijft dan ook overal droog met brede opklaringen.

Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer