Echtpaar ontdekt op kerkhof dat zoon dood is

Een Frans echtpaar ontdekte deze week bij toeval het graf van hun zoon op het kerkhof. Het koppel wist niet eens dat hij dood was.

jlenaerts

Josiane Vermeersch had op het kerkhof van het Noord-Franse dorpje Hellemmes net haar 54-jarige broer begraven, toen een nichtje plots luidop een naamplaatje voorlas op een grafkelder voor arme mensen die geen geld hebben voor een begrafenis. "Olivier Langlet 1968- 2010", las ze.

Josiane schrok. Olivier Langlet was de naam van haar zoon. Ze had hem al een tijdje niet meer gezien, maar dat was niet zo vreemd. Olivier was nogal een eenzaat. Ze had twee dagen geleden nog een boodschap ingesproken op zijn antwoordapparaat met de vraag of hij naar de begrafenis van zijn oom zou komen. Maar Olivier was niet gekomen.

Olivier was op 5 juli aan een natuurlijke dood gestorven. Hij was pas een paar dagen voor de broer van Josiane begraven.

Politie

Christophe, de andere zoon van Josiane, nam contact op met de politie, die bij een overlijden op zoek moet gaan naar familieleden. "We hebben geen familie gevonden", reageerde de politie.

Josiane en haar familie zijn van plan om Olivier alsnog de begrafenis te geven die hij verdient. Ze willen ook een klacht indienen tegen de politie van hun dorp.

BVP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer