Liefst 166 getuigen voor parachutemoord

Het openbaar ministerie gaat 166 getuigen oproepen voor het assisenproces over de parachutemoord dat volgende maand in Tongeren van start gaat. Alleen al het verhoor van al die getuigen zal minstens drie weken in beslag nemen.

jlenaerts

Het proces start op vrijdag 24 september. Die dag wordt de jury samengesteld. De maandag daarop wordt beschuldigde Els Clottemans, 26 inmiddels, (foto) verhoord.

Zij wordt ervan verdacht dat zij de parachute van Els Van Doren (38) uit Ranst heeft gesaboteerd waarop de moeder van twee kinderen op 18 september 2006 neerstortte in de Lijsterstraat in Opglabbeek. Beide vrouwen hadden dezelfde minnaar. De driehoeksrelatie is volgens het gerecht het motief van de moord.

Tussen de 166 getuigen zitten 38 leden van de parachuteclub van Zwartberg. Het hoog aantal getuigen, dat nog kan groeien, is hoogst uitzonderlijk in ons land. Het proces dat zeker een maand zal duren, wordt voorgezeten door raadsheer Michel Jordens die ook de debatten leidde in het proces Hans Van Themsche. Jef Vermassen verdedigt de familie van Els Van Doren, Vic Van Aelst treedt op voor Els Clottemans.

Nancy Vandebroek

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer