Ervaren parachutist omgekomen tijdens sprong

In het West-Vlaamse Moorsele is vrijdag de 56-jarige instructeur Y.V. uit Zuienkerke omgekomen tijdens een begeleidingssprong van een leerling-parachutist. De leerling-parachutist, de 39-jarige J.C. uit het Oost-Vlaamse Moerzeke, is zwaargewond, maar buiten levensgevaar. Volgens het parket van Kortrijk gaat het om een ongeval.

drombouts

Het ongeval gebeurde rond 18 uur vrijdagavond. De man uit Moerzeke maakte zijn eerste sprong en werd begeleid door twee instructeurs van de club, de Paraclub Vlaanderen in Moorsele. Het trio sprong van 14.000 voet hoog (zo'n 4 km) en op 7.000 voet trok de ene instructeur de parachute open van de leerling.

De man uit Zuienkerke is dan tegen de leerling opgebotst. Hij kreeg zijn parachute nog open, maar zijn val kreeg hij niet meer onder controle. Hij plofte neer op het grasveld. De hulpdiensten werden erbij geroepen, maar alle hulp was te laat.

De 39-jarige leerling-parachutist maakte nog een goede sprong, maar bij de landing ging het verkeerd. Hij liep een bekkenbreuk op en verschillende andere verwondingen, maar is buiten levensgevaar. De aanwezigen op de paraclub waren allen in schok. De lokale politie Grensleie stuurde slachtofferhulp ter plaatse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer