thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

US Open Clijsters in het gedrang?

Kim Clijsters heeft zorgen voor de US Open. In haar kwartfinale van vrijdag op het tornooi van Montréal blesseerde de Limburgse zich aan de linkerheup. Het ongemak kostte haar niet alleen een mogelijke revanche tegen de Russin Zvonareva (WTA 11), de komende dagen moet blijken of ze over negen dagen fit aan de US Open kan beginnen. Clijsters zelf is voorlopig nog optimistisch: "Ik twijfel niet aan de US Open." Serena Williams, het nummer één van de wereld, gaf vrijdagavond wel al forfait voor de vierde Grand Slam van het jaar.

drombouts

Clijsters (WTA-4) was sterk begonnen aan haar kwartfinale, maar zoals ze vooraf vreesde functioneerde haar opslag niet optimaal. Dat belette Kim niet om zich meteen met schitterend rallywerk heer en meester te tonen: 6-2 na 37 minuten.

Set twee begon dramatisch. Met 6 missers op rij gaf Clijsters de Russin vrije baan naar 2-0. De rally's werden nog scherper, Kims afwerking vaak nog mooier tot 3-2. Kwelgeest Zvonareva plooide niet. Integendeel, met vier nieuwe directe missers leverde Clijsters opnieuw haar opslagspel (3-4) én de set in: 3-6.

Verzorging

Toen vroeg Clijsters verzorging. Ze wees naar de binnenkant van haar linkerdij en trok met de kine naar de kleedkamer. Daarvan keerde ze terug met een immens dijverband. Maar ze speelde set drie uit. Soms leek ze bij het lopen absoluut geen last te hebben in een razende rally, even zo vaak droop de moedeloosheid van haar gezicht.

Maar dat had meer met het scoreverloop te maken. Zvonareva op topniveau zette Clijsters in een mum van tijd 5-0 achter. Kapituleren staat niet in het woordenboek van Clijsters. Dus redde ze nog twee matchballen en ze brak zelfs terug naar 5-2, maar de derde matchbal was er te veel aan: 6-2.

Clijsters kon dus geen wraak nemen voor haar nederlaag in Wimbledon. Daar werd ze in de kwartfinales met 3-6, 6-4 en 6-2 uitgeschakeld door Zvonareva. In de vijf wedstrijden die de twee tegen elkaar speelden voor de comeback van Clijsters, was de Belgische wel telkens de beste.

US Open?

Het is nu maar de vraag of Clijsters fit genoeg raakt voor de US Open. Donderdag mag ze als titelverdedigster de lottrekking daarvoor verrichten. Eén grote naam ontbreekt alvast, want Serena Williams gaf forfait door haar voetblessure.

Maandag bezoekt Clijsters de dokter voor een scan, maar ze maakt zich voorlopig nog niet ongerust. "Ik twijfel niet aan de US Open", sprak de Limburgse.

FVR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer