Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pukkelpop betreurt tweede dode in twee dagen tijd

Opnieuw een drama tijdens de feesteditie van Pukkelpop. Charles Haddon, frontman van het Londense electropoptrio 'Ou Est Le Swimming Pool?', heeft vrijdag rond 20 uur backstage zelfmoord gepleegd.

drombouts

De 22-jarige zanger werd volgens verschillende bronnen aangetroffen op de artiestenparking van het festival. Hij zou uit een lichtmast zijn gesprongen, al is dat niet bevestigd.

"De artiest is vrijwillig uit het leven gestapt", verklaarden procureur Marc Rubens en organisator Chokri Mahassine achter de schermen in een korte mededeling. "Na onderzoek door de wetsdokter en de politie blijkt dat bij het overlijden geen derden waren betrokken. De groep krijgt psychologische bij stand en de familie in Engeland is verwittigd."

Haddon, die met het opkomende 'Où Est Le Swimming Pool?' bekend was geworden dankzij de grote clubhit 'Dance the way I feel', had in de vroege namiddag opgetreden in de Dance Hall. Bepaalde bronnen gewagen van een incident tijdens dat concert. Haddon was in het publiek gedoken en had daarbij een festivalgangster verwond. De vrouw was met een beenwonde naar het ziekenhuis gebracht en zou even in kritieke toestand hebben verkeerd. Volgens sommige bronnen zou ze ook ruggenwervels gebroken hebben. Ondertussen zou haar toestand stabiel zijn.

Haddon moest na het incident getroost worden in de backstage omdat hij er helemaal van de kaart van was. De bandleden namen zelfs contact op met een vriend van het meisje om een schadevergoeding te regelen.

Bekijk het incident via Youtube:

Het parket van Hasselt heeft intussen alle beelden van het optreden en interviews van Haddon aan Belgacomtv opgevraagd.

Was u aanwezig op het optreden van Ou Est Le Swimming Pool in de Dance Hall en was u getuige van het stagediving-incident? Laat het ons weten via hier@reageren.be! Vergeet uw contactgegevens niet te vermelden.

Met dit tweede overlijden krijgt de feesteditie van Pukkelpop een morbide randje. Donderdagavond was een man uit de entourage van 'Black Rebel Motorcycle Club' onwel geworden en overleden. Het ging om Michael Been, vader van de bassist en in de jaren tachtig zelf zanger van rockgroep The Call.

Pukkelpop ging vrijdagavond gewoon door. Het publiek werd vooralsnog niet officieel van het voorval op de hoogte gebracht. Het nieuws ging, onder meer via Twitter, wel snel rond. Via dat kanaal deelde ook Fake Blood, een act die later op de avond in de Boiler Room stond geprogrammeerd, mee niet te willen optreden. Ed & Kim vervingen.

Hebt u naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor uzelf of iemand uit uw omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Beeld: Daily Mail

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer