Festivalgangers stromen toe op Pukkelpopcamping (foto's + video)

Print

Festivalgangers stromen toe op Pukkelpopcamping (foto's + video)

Hasselt - In Kiewit (Hasselt) is woensdagvoormiddag de toestroming van festivalgangers voor Pukkelpop gestart. De 25e editie van het festival zelf begint donderdag pas, maar om 10 uur heeft de camping de deuren geopend.

Bekijk hier de foto's van woensdag.

Bekijk de video van TVL

Een groot deel van de 52.000 bezoekers met een combiticket komt er vandaag al een goed plekje zoeken. De festivalweide gaat vanavond om 20 uur open voor een openingsparty in de Boiler Room.

Vlot verkeer

De organisatie kon woensdagavond nog geen exacte cijfers geven over het aantal kampeerders in Kiewit, maar het gaat om duizenden festivalgangers. Volgens de Hasseltse burgemeester Hilde Claes is het verkeer en de bijbehorende drukte aan de Kempische Steenweg in de voormiddag wel rustig en vlot verlopen.

"We hadden een beetje schrik voor de drukte van het toekomend Pukkelpopvolk, maar ik kon zelf zien dat het opmerkelijk vlot verliep. Uiteraard is het ook drukker in de Hasseltse binnenstad, waar woensdagavond de ommegang van de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten plaatsvindt", aldus burgemeester Hilde Claes (sp.a).

Pukkelpop is al meer dan een maand volledig uitverkocht en ook de wachtlijst voor tickets zit helemaal vol. De organisatie raadt mensen die nog geen kaartje dan ook af om naar het festivalterrein te komen. Mensen die op de wachtlijst staan en nog kans maken op een toegangsticket worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Lees meer nieuws over Pukkelpop