Ondanks de regen 90.000 mensen op Marktrock

Ondanks de regen die vooral vrijdag en zondag Marktrock parten speelde, was er volgens de organisatoren van het Leuvense stadsfestival over de drie dagen samen een opkomst van zo'n 90.000 mensen. Dit cijfer is vergelijkbaar met dat van vorig jaar en wordt bevestigd door de politie.

drombouts

Vrijdag waren er volgens de politie 15.000 bezoekers en zaterdag 40.000. Voor zondag wordt gewag gemaakt van 30.000 tot 35.000 bezoekers.

"Twee jaar geleden zijn we overgeschakeld op een nieuwe formule voor Marktrock. Alle concerten werden terug gratis, maar we opteerden alleen nog voor Belgische groepen. Dat ondanks het barslechte weer opnieuw een dergelijke grote massa is komen opdagen, bewijst dat het publiek Marktrock teruggevonden heeft en trouw blijft", aldus organisator Henk Vermeulen van Live Entertainment.

Hoogtepunten volgens Vermeulen waren Stan Van Samang en Meuris. Andere headliners van dit festival waren Balthazar, Stijn, Customs en The Van Jets. Daarnaast waren ook heel wat dj's present. Discobar Galaxie en TurboPascals sluiten zondagavond af op de Oude Markt.

In samenwerking met de K.U.Leuven werd ook de talentenjacht "Students on Stage" georganiseerd. Op zaterdag konden zeven laureaten een concert geven op de Vismarkt. Latest Disgrace werd uitgeroepen als winnaar en mocht zondag openen op de Oude Markt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer