Nieuwe overstromingen in Centraal-Europa

Stormen en hevige regenval over Centraal-Europa hebben zondag overstromingen veroorzaakt in Slovakije en Tsjechië. Dat berichten lokale media. Ook het noordwesten van Zwitserland werd getroffen door hevige stortregens.

drombouts

In het noordwesten van Slovakije is er volgens televisiezender TA3 een dam gebroken. De steden Handlova en Prievidza kwamen onder water te staan. Op televisie was te zien hoe auto's door het water werden meegesleurd. Ooggetuigen melden dat er verschillende mensen worden vermist, maar dat is nog niet bevestigd.

Ook het zuiden van het land zou te kampen hebben met wateroverlast. In het naburige Tsjechië zijn volgens de zender CTK twee mensen vermist, na de hevige regenval van de voorbije dagen. Het stadje Bily Kostel nad Nisou, aan de Neisse-rivier in het noorden van het land, staat al voor de tweede keer in één week onder water.

In Zwitserland is het kanton Bern het zwaarst getroffen door de regen. In de hoofdstad viel op één dag een vijfde van de hoeveelheid regen die normaal in de hele maand augustus wordt geteld. Gebouwen staan er onder water en verschillende wegen werden gesloten. Ook het treinverkeer in de regio ondervond veel hinderd. Op de cols van Nufenen en Furka werd er zelfs sneeuw gerapporteerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer