thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Cercle wint bewogen Brugse derby

Cercle heeft zondagavond de derby tegen Club Brugge gewonnen met 3-1. Na minder dan een kwartier in de tweede helft maakte Hoefkens de 1-1, maar meteen erna kreeg Perisic rood na een 'schwalbe'. In de daaropvolgende tien minuten verzekerde Cercle zich van de winst door goals van Boi en Evens. In de blessuretijd moest ook Kouemaha naar de kant na een schandalige kopstoot. Met een magere 3 op 9 staat Club pas op de negende plaats.

drombouts

Club Brugge was op zoek naar bevestiging na de 4-1 thuiszege tegen Sint-Truiden van vorige week, maar het waren de buren van Cercle die het beste aan de wedstrijd begonnen. Al na 10 minuten kopte Neto de 1-0 tegen de touwen. Club herstelde snel het evenwicht, maar was te nonchalant voor doel waardoor de 1-0 lang op het bord bleef.

In de tweede helft kon Hoefkens dan toch scoren na 57 minuten. Vijf minuten later pakte Perisic echter zijn tweede gele kaart, waardoor Club nog een half uur met tien verder moest. Cercle maakte daar gretig gebruik van en scoorde dankzij Boi (65') en ex-Clubspeler Evens (72') nog twee doelpunten.

In de blessuretijd pakte Kouemaha nog een rode kaart na een kopstoot tegen Cornelis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer