Het weerbericht voor Limburg

Update zondag 15 augustus 22u30

Maandag zou het in Limburg volgens de laatste ontwikkelingen op de weerkaarten wel eens een groot deel van de dag overwegend droog kunnen blijven, met tot de avond hooguit wat licht gemiezer of enkele losse buitjes.

rweytjens_fr

Dit terwijl amper 100 tot 150km westelijker tientallen liters regenwater kunnen vallen. Veel marge hebben we dus niet maar pas tegen de avond zou de regen stilaan opnieuw Limburg veroveren. Vanaf dan tot dinsdagmiddag kan er ook bij ons weer meer dan 20 liter per vierkante meter vallen. Er is bovendien ook kans op onweer. Doordat we maandag net aan de westflank van de depressiekern terechtkomen krijgen we ook even wat warmere lucht afkomstig uit het oosten over ons heen met maxima tot 22°C.

Dinsdag is het dus eerst nog regenachtig. In de loop van de namiddag verschijnen er vanuit het westen enkele opklaringen. Na een zachte nacht met minima rond 15°C blijft het overdag wel aan de frisse kant met maxima tot 18°C. Er waait daarbij een matige westenwind.

Woensdag wordt het wat beter met minder neerslag, al mogen we ons toch nog steeds aan een aantal buien verwachten. De temperaturen blijven ook nog steeds wat achter met op de meeste plaatsen net geen 20°C. De wind draait naar het zuidwesten en zal zwak tot matig waaien.

Donderdag zal het weerbeeld dan toch eindelijk een stuk vriendelijker ogen. Het blijft dan droog met een afwisseling van wolken en opklaringen. De minima schommelen rond 10°C en de maxima komen uit rond 22°C.

Vrijdag klimt de temperatuur dan verder naar 25°C. Een regenzone zou dan net ten noorden van ons moeten blijven, maar gezien de termijn moeten we voorlopig toch nog even afwachten of het ook een mooie droge dag zal worden.

Zaterdag wordt het nog enkele graden warmer met maxima tot 27 of misschien wel 28°C.

Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer