thumbnail: null
thumbnail: null

Eerste ommegang Virga Jesse Feesten in Hasselt afgelast

De eerste ommegang van de Virga Jesse Feesten in Hasselt is zondag afgelast door het regenweer. Donderdag wordt er beslist over een mogelijke extra ommegang.

kscherpenberg

Donderdag wordt beslist of er een vijfde, extra ommegang komt tijdens deze Virga Jessefeesten. "Eerst moeten we de ontgoocheling verwerken", zei Guido Breban, voorzitter van het Virga Jessecomité, op een inderhaast georganiseerde persconferentie. "Donderdag gaan we aan tafel zitten om te overleggen, want er komt toch heel wat kijken bij de organisatie van een extra ommegang."

Zondag waren ondanks het slechte weer 25.000 toeschouwers naar Hasselt afgezakt, die om 15.30 uur te horen kregen dat de ommegang werd afgelast door de regen. "Het was een teleurstelling, maar de juiste beslissing", aldus Breban. "De regen bleef maar met bakken naar beneden komen."

De mensen die een ticket voor de tribune hadden, kunnen het kaartje tot eind augustus gebruiken voor een gratis toegang tot een Hasselts museum naar keuze. Dat maakte het Hasseltse Virga Jessecomité zondag bekend.

Woensdag 18 augustus om 19.30 uur vindt de volgende ommegang plaats.

CV

Foto's Luc Daelemans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer