thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Truienaars brengen hulde aan helpende Voerenaars

Zaterdag heeft de gemeente Voeren burgemeester Ludwig Vandenhove, vertegenwoordigers van het Truiense gemeentebestuur, van verschillende verenigingen en vaderlandslievende groeperingen ontvangen.

Nico Meens

Aan de gedenkplaats in het gemeentehuis in 's-Gravenvoeren werd een bloemenhulde gehouden. De bevolking van Sint-Truiden brengt op die manier jaarlijks nog steeds hulde aan de Voerenaars die tijdens de grote oorlog hulp boden aan de Truiense krijgsgevangenen op hun marteltocht naar Aken.

Op 10 augustus 1914 werden 166 leden van de Truiense burgerwacht krijgsgevangen genomen en zonder eten of extra schoeisel te voet naar Aken gevoerd. Vandaar werden ze overgebracht naar verschillende Duitse kampen. In 's-Gravenvoeren, Teuven en Remersdaal bood de Voerense bevolking toen hulp aan met voedsel en kleren.

"Sinds verschillende jaren is de gemeente Voeren officieel gastheer voor een Truiense delegatie die haar sympathie en dankbaarheid komt uiten," zegt burgemeester Broers die samen met collega Vandenhove een bloemstuk neerlegde bij de herdenkingsplaat.

Nico Meens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer