Buschauffeur wellicht in slaap gevallen bij ongeval nabij Belgische grens

De Nederlandse chauffeur van de bus die vrijdagavond in het Noord-Franse Crespin verongelukte, zou in slaap gevallen zijn. Dat zou de man toegegeven hebben, aldus politiebronnen. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat overdreven snelheid noch alcohol in het spel zijn.

drombouts

Bij het ongeval op de A2 vlakbij het Belgische Hesnies, viel één dode en raakten 17 inzittenden gewond. Drie van hen zijn er erg aan toe.

De resultaten van het toxicologisch onderzoek worden maandag verwacht, maar volgens de eerste gegevens had de chauffeur niet te veel gedronken. Over de snelheid heerst wel onduidelijkheid. Passagiers getuigden dat de bus te snel reed. De politie moet de snelheidsbegrenzer nog onderzoeken, maar de eerste elementen wijzen erop dat de maximaal toegelaten snelheid van 100 km/u niet overschreden werd.

Een woordvoerder van busmaatschappij Eurolines gaf vrijdag aan dat het om een ervaren chauffeur ging die de lijn kende en die net uit vakantie weerkeerde en dus fris was. De chauffeur verliet zaterdagochtend het ziekenhuis, waarna hij naar de politiediensten in Villeneuve-d'Ascq gebracht werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer