Schlecks kiezen voor "schitterend project" uit eigen land

De Luxemburgse wielerhelden Andy en Fränk Schleck hebben zaterdag officieel bevestigd dat ze in 2011 voor een nieuw Luxemburgs team zullen rijden.

kscherpenberg

"We zullen deel uitmaken van een schitterend project in ons thuisland. Het zal dé nieuwe grote naam zijn binnen de wielerwereld. Meer nieuws volgt in de komende maand", twitterde jongere broer Andy (foto), het nummer twee uit de voorbije Ronde van Frankrijk.

In de wandelgangen weerklinken al langer de geruchten dat de twee Saxo Bank zouden verlaten een nieuw team uit Luxemburg, maar alles blijft nog vrij onduidelijk. Wie wordt de sponsor? Wie zal er nog voor het team rijden.

Fuglsang/Voigt

Manager van het nieuwe project is Brian Nygaard. Aan Cyclingnews heeft hij toevertrouwd dat de Protourlicentie al is aangevraagd. Volgende maand zal de licentiecommissie de gelukkige formaties bekendmaken. Dan zouden we meer moeten weten.

Twaalf tot dertien renners zouden al getekend hebben voor het team. De namen van Jakob Fuglsang, Jens Voigt en Stuart O'Grady circuleren, maar die wil Nygaard nog niet bevestigen.

Wel benadrukt Nygaard dat de formatie jong en ambitieus zal zijn. Alle renners worden vooraf ook grondig gescreend aan de hand van hun biologisch paspoort.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer