thumbnail: null
thumbnail: null

Dubbele brandstichting op militair domein Brustem

De brandweer van Sint-Truiden is zondagmorgen twee keer moeten uitrukken voor brandstichtingen op het militair domein in Brustem.

Jozef Croughs

De eerste oproep kwam binnen rond 7.45 uur, over een brandend voertuig. De lichte bestelwagen stond geparkeerd tegen een loods met vliegtuigen. Een fruitteler uit de buurt zag als eerste de rook opstijgen en repte zich ter plaatse.

Blussen met de brandblusser hielp niet, maar de man kon de bestelwagen even later wel naar de andere kant van het plein slepen. “Daar hebben wij het vuur geblust,” zegt luitenant Leon Smets van de brandweer.

Honderden buizen

De vlammen waren nog naar net gedoofd toen de volgende oproep al binnen kwam. Een kilometer verder stond een rupskraan van een Duitse firma. De kraan - die wordt ingezet bij de aanleg van de nieuwe gasleiding door Haspengouw - is onder meer uitgerust met een speciaal systeem om zware buizen op te tillen. Op het militair domein liggen honderden van die buizen opgeslagen.

De brandstichters bleken de machinekamer van deze kraan in brand gestoken te hebben. Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat ze met meerdere personen moeten geweest zijn, want ze hebben ook nog een werfkeet van 400 kg laten kantelen. Het is vrijwel niet mogelijk om dat alleen te doen.

JCr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer