thumbnail: null
thumbnail: null

35.000 'oudjes' genieten van Rimpelrock: alle foto's

In Kiewit kwamen zaterdag 35.000 mensen samen om te genieten van Rimpelrock. Onder meer Tom Waes, Laura Lynn en John Terra traden op. De presentatie was in handen van Sergio.

kscherpenberg/fvranckx

Engelbert Humperdinck kust schepen op de mond

Genieten, lachen, dansen, meezingen en brullen. En vooral samen een pintje drinken. Rimpelrock kon voor zijn negende editie iets meer dan 35.000 mensen begeesteren, ruim 5.000 meer dan vorig jaar.

Het eendaagse festival is uiteraard gericht op het iets oudere publiek met een voorliefde voor Nederlandstalige muziek. Organistor Chokri Mahassine besefte dan ook dat de ouderen iets meer aandacht vragen dan de jongeren die naar Pukkelpop zullen afzakken.

"De mensen mochten stoeltjes meebrengen en 200 medewerkers waren op de wei om de mensen te helpen."

Felice

Rond de klok van drie trakteerde Tom Waes het publiek op zijn zomerhit "Dos cervezas". Christoff & Lindsay en Will Tura konden de mensen ook entertainen, net als Frans Bauer.

Tussendoor volgde nog een pakkende hulde aan Felice. Op een moment dat er onweer dreigde, rolde ‘The sun ain’t gonna shine anymore’ tegelijk met een Felice-beeldmontage over het lege podium: 70.000 handen gingen spontaan op mekaar, gevolgd door een minuut staande ovatie die Felice’s opvolger Sergio lanceerde.

Engelbert Humperdinck, die schepen Brigitte Smets een welgemeende kus op de mond gaf (lees ook: Bekijk de foto's in dit album.), en Robin Gibb (ex-Bee gees) sloten het unieke festival af.

Gratis bussen

Tijdens Rimpelrock 2010 vervoerde De Lijn meer dan 13.000 festivalgangers, meer dan vorig jaar toen 12.000 mensen op de bus stapten. Wellicht heeft het gratis aanbieden van de rit voor sommige Rimpelrockers de doorslag gegeven.

“Vooral op de buslijnen vanuit Noord-Limburg naar Hasselt toe, was het zeer druk”, vertelt Sonja Loos van De Lijn Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer