Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vier maanden stadionverbod voor Billie Turffan Racing Genk

"Vier maanden stadionverbod en 300 euro boete gewoon om Hein Vanhaezebrouck te vergelijken met Billie Turf, dat is toch niet te geloven", zucht Dirk Schepers, Racing Genkfan van het eerste uur.

jlenaerts

Even recapituleren. Onder de nieuwe trainer Hein Vanhaezebrouck (foto) miste RC Genk vorig seizoen de start compleet. Na een 2-1-nederlaag in Kortrijk op 22 november van vorig jaar werd het Dirk Schepers, voorzitter van de supportersclub de Blauwe Arend uit Paal, allemaal te veel. Hij zat in het Genkse supportersvak net achter de dug-out van Vanhaezebrouck.

"Ik was al geënerveerd door die lange verplaatsing naar Kortrijk, op een zondagavond dan nog wel. En dan verloren we nog eens. Ik vond dat Vanhaezebrouck er De Bruyne veel te laat inbracht. Billy Turf je kent er niks van, heb ik hem toegeroepen."

"Ik kreeg een pv aan mijn broek voor provocerend gedrag. Niks aan de hand dacht ik, want Billie Turf roepen is toch geen zware belediging. Maar achteraf krijg ik daar vier maanden stadionverbod en 300 euro boete voor. Ongelofelijk."

Schepers gaat wel in beroep tegen de uitspraak. "Ik heb een advocaat onder de arm genomen. Als ik me provocerend zou gedragen hebben, deed Van Haezebrouck dat ook want hij reageerde op wat ik zei."

Bekijk het incident via YouTube:

Luc Martens

Aangeboden door onze partners