Jonge Duivels kloppen Frankrijk met 0-1

Print
Jonge Duivels kloppen Frankrijk met 0-1

Jonge Duivels kloppen Frankrijk met 0-1

De Belgische nationale voetbalploeg onder 21 jaar heeft woensdag de belangrijke kwalificatiewedstrijd voor het EK 2011 met 0-1 gewonnen tegen Frankrijk. In Vannes maakte de 19-jarige Lokeren-aanvaller Benjamin Mokulu na acht minuten de enige treffer uit de partij. Dankzij deze zege houdt het team van Jean-François De Sart zijn EK-kansen gaaf.

De jonge Fransen kwamen gehavend aan de aftrap, aangezien Laurent Blanc, de bondscoach van de nationale ploeg, enkele sterkhouders van de beloften heeft opgeroepen voor de oefenpot tegen Noorwegen.

Dankzij hun overwinning komen de Belgen voorlopig mee aan de leiding met Oekraïne in groep acht, met 14 punten uit 7 wedstrijden. De Oekraïners hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Frankrijk, dat ook maar zes wedstrijden speelde, is derde met 11 punten.

De jonge Duivels spelen hun achtste en laatste EK-kwalificatieduel op 3 september in Velenje tegen Slovenië. Zelfs bij winst zijn de Belgen niet zeker van kwalificatie en afhankelijk van de andere duels in de groep.

De tien groepswinnaars en de vier beste tweedes spelen barragewedstrijden voor deelname aan het EK van 2011 in Denemarken.