Koetsier uit Herselt verongelukt

Jan C., een 43-jarige man uit Herselt, raakte zwaargewond toen zijn paardenkoets botste met een personenwagen. De koetsier werd gereanimeerd, maar overleed op weg naar het ziekenhuis.

wverhaert

De veertiger stond dinsdagavond met zijn koets aan de kant van de Molenheidestraat, in het Vlaams-Brabantse Langdorp. Hij was in gesprek met zijn instructeur, toen zijn paard plots uit eigen beweging de straat opstapte. De koetsier probeerde het dier nog te stoppen door aan de teugels te trekken, maar kreeg het paard niet onder controle.

Een personenwagen die net kwam aangereden, probeerde het span nog te ontwijken door te remmen en naar links uit te wijken, maar botste tegen de koets. Jan C. kwam daardoor zwaar ten val. Vermoedelijk viel hij op de motorkap van de wagen en vervolgens op de grond. Een MUG-team kon hem nog reanimeren, maar onderweg naar het AZ van Diest bezweek het slachtoffer aan zijn verwondingen.

De bestuurder van de personenwagen, een 23-jarige man uit Aarschot, bleef ongedeerd, net zoals het paard. Dat galoppeerde wel eerst verder en kwam pas na 500 meter tot stilstand.

Aangeboden door onze partners