Vier gangsters gijzelen uur lang gezin Mechelse zakenman

Vier gemaskerde gangsters hebben een Mechelse zakenman, zijn vrouw, een vriend en hun twee dochters bijna een uur geterroriseerd in hun villa in Rijmenam (Bonheiden). Uiteindelijk werden ze opgesloten in het toilet en gingen de bandieten met een partij juwelen aan de haal. De boeven zijn spoorloos.

kscherpenberg

De zakenman en zijn vrouw werden maandagavond rond 23.15u door een vriend afgezet aan hun villa in Rijmenam nadat ze hun zaak hadden gesloten.

"Ik voelde meteen dat er iets niet klopte. Toen we uit de auto stapten, kwam er plots een man op me af. Hij drukte een kalasjnikov tegen mijn nek. Aan het tuinhuisje hielden drie andere kompanen mijn twee dochters van 16 en 27 onder schot", vertelt hij. "Ze hielden ons onder schot en duwden ons naar binnen. In het Frans zeiden ze dat we op de grond moesten gaan liggen, met de handen in onze nek. We werden allemaal vastgebonden met schoenveters", zucht de zakenman.

Toilet

"Ze hadden verwacht dat ik de dagontvangsten bij mij zou hebben, maar dat was helemaal niet het geval." Na een zoektocht door de villa werden juwelen verzameld. "Ik heb hen nog voorgesteld om mij naar de bank te voeren, waar ik hen wel geld kon geven. Maar ze kregen schrik omdat het wat té lang aansleepte. Op een bepaald ogenblik werden we naar het toilet verwezen."

"Na een kwartier hoorde ik niets meer en heb ik de deur van het toilet ingetrapt. We hebben onszelf bevrijd en de politie gebeld." De gangsters waren gevlucht met een kleine auto van de kinderen. Dat voertuig werd een paar honderd meter verder, op grondgebied van Boortmeerbeek, teruggevonden. Wellicht stond hun vluchtauto daar.

Leo DE NIJN

Meer over Bonheiden