Milquet wil graag weekje vakantie

Voor de derde dag op rij hebben Elio Di Rupo en Bart De Wever overlegd met de zeven partijen om een communautair kaderakkoord te vinden.

kscherpenberg

Diverse bronnen geven aan dat de sfeer aan de onderhandelingstafel nog steeds goed is maar dat bij sommigen het ongeduld toeneemt. Sommige partijen wensen dat de preformateur tegen eind deze week wat meer duidelijkheid zou verschaffen. Bij de PS is te horen dat Elio Di Rupo zich niet laat opjagen en zich geen deadline zal laten opleggen.

Verdere stappen in de staatshervorming kunnen pas als de onderhandelaars een oplossing vinden voor het probleem Brussel-Halle- Vilvoorde en daar zouden de standpunten van de Vlaamse en de Franstalige partijen nog ver uit elkaar liggen.

Voorts is enige ophef ontstaan over de vakantieplannen van Joëlle Milquet. Ze wil volgende week graag met haar gezin naar Turkije. Het cdH benadrukt dat ze alleen nog maar een optie genomen heeft op dat reisje en op een moment dat de preformateur er zelf van uitging dat een week van rust mogelijk zou zijn tussen de twee fases van de regeringsonderhandelingen. Milquet vertrekt pas als de discussies effectief worden geschorst, verzekert het cdH.

DCA

Meer over Joëlle Milquet

Aangeboden door onze partners