85 kinderen ziek in Dilsen, zeker week geen kamp meer

Print

85 kinderen ziek in Dilsen, zeker week geen kamp meer

Dilsen-Stokkem - De 180 leden van Chiro ’t Gaverke uit Waregem hebben dinsdag vervroegd hun kamp in Dilsen-Stokkem opgebroken. De stopzetting van het bivak volgde op het overleg van de burgemeester en crisisbeheer Volksgezondheid.

Dinsdagnacht had de leiding van de Chiro de hulpdiensten gewaarschuwd, nadat tientallen jongeren ziek waren geworden. Uiteindelijk werden 85 zieke kinderen geteld. Zeventien werden met maag- en darmklachten overgebracht naar de ziekenhuizen van Hasselt, Genk, Overpelt en Maaseik, maar vijftien van hen mochten in de loop van dinsdag al terug naar De Kalei, de plaats van het bivak, en vervolgens naar huis.

“Hun bussen krijgen politiebegeleiding. Wat kan voor voetbalploegen, moet zeker ook voor zieke kinderen kunnen”, meent burgemeester Lydia Peeters (Open Vld), die de leiding van de Chiro nog een pluim op de hoed stak voor de kordate aanpak."Globale ontsmetting"

Het was al de tweede keer in twee weken dat een groep jongeren ziek werd aan de Kalei. “Er zijn staalnames gebeurd en er komt een controle van de waterleiding”, legt Peeters uit. "Eerst is er een technische reiniging en dan volgt een globale ontsmetting. Gedurende 72 uren heeft dan een sanitaire standstil plaats, waarbij geen watergebruik toegelaten is. Dan volgt er opnieuw een complete ontsmetting met weer staalnames."

“Daardoor zal er de eerstvolgende week geen kamp kunnen plaatsvinden in De Kalei. Volgende week wordt het gebouw onderzocht, en zullen we het indien ‘clean’ opnieuw vrijgeven voor jeugdbewegingen.”

Normaal zou komende zaterdag in De Kalei het kamp van de VKSJ van Buggenhout van start gaan, maar daar moet nu een andere oplossing voor worden gezocht. Het volgende kamp staat voor 10 augustus geprogrammeerd.

Lees ook: Geen nieuw bivak toegestaan op Dilsense kampplaats.

Lees er morgen meer over in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio