Dorperheide Girls naar Kerkhoven

Lommel - De voetbalsters van Dorperheide VV hebben een nieuwe thuis. Ze verhuizen van de terreinen van Verbroedering Lommel in Werkplaatsen naar de Kerkhovense velden. Dorperheide Girls telt 2 seniorenploegen en één jeugdploeg. Eén ploeg speelt in 2de nationale en eentje in 1ste provinciale.


De eigen stek van de Dorperheide Girls verdween door sanering van de gronden in Werkplaatsen. Vanaf dan was Verbroedering Lommel hun gastheer.

“Afgelopen seizoen stopte VC Kerkhoven spijtig genoeg. De terreinen zijn eigendom van de stad. Daarom kunnen we ze vandaag laten gebruiken door de Lommelse voetbaldames”, zegt sportschepen Kris Verduyckt.

“De overeenkomst tussen stad en club is afgesloten. De voetbalsters krijgen een kantine, enkele kleedkamers, het hoofdterrein en een 2de terrein met verlichting ter beschikking. Een 3de terrein houden we voorlopig in reserve. Daar kunnen we eventueel een andere club mee voorthelpen.”

“Voor ons betekent dit een nieuwe uitdaging”, zegt Ronan Van den Berk van Dorperheide Girls. “We zochten al langer een andere plek. Al wil ik KFC Verbroedering uitdrukkelijk bedanken voor het onderdak dat ze ons gaven. Het is van tel dat we de werking van de club in eigen handen hebben. Daarom stelden we ons kandidaat voor Kerkhoven.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio