thumbnail: null
thumbnail: null

Van Brempt: "Bart De Wever is géén goede vader"

Kathleen Van Brempt heeft zo haar eigen principes als het op de opvoeding van kinderen aankomt. Zo vindt ze N-VA-voorzitter Bart De Wever geen al te goede vader.

ikerremans

"De Wever geeft niet het goede voorbeeld, het spijt me", zegt Van Brempt, Europees parlementslid voor de sp.a, in Dag Allemaal. "Hoe kan je nu zeggen: 'Ik heb vier kinderen, maar ook een belangrijke verantwoordelijkheid in de politiek, dus zie ik mijn kinderen zeer weinig'."

"Hij is er verdorie nog trots op ook! Versta me niet verkeerd: De Wever is een geweldig politicus, maar als vader scoort hij ondermaats."

Moedig

Haar partijgenote Freya Van den Bossche kan wel op veel begrip rekenen. Van den Bossche kreeg onlangs nog felle kritiek in het Vlaams parlement omdat ze te lang was thuisgebleven na haar bevalling. "Wat Freya gedaan heeft, was zeer moedig", verdedigt Van Brempt haar.

"Freya zou wel iemand gevonden hebben die de kleine Moses kon opvangen. Maar ze heeft een voorbeeld willen stellen. Ik heb veel respect voor Bart De Wever, maar ik volg hem niet in de manier waarop hij zich gedraagt als vader."

Genoeg liefde

Van Brempt heeft zelf een dochtertje van 2,5, Zitta. Met haar job in het Europees parlement heeft de sp.a-politica het zelf heel druk. "Ik ben bezig van 's morgens acht tot 's avonds zeven, en daar komen dan nog avondvergaderingen en één week per maand in Straatsburg bovenop. Maar als ik nu thuis ben, ben ik er helemaal voor Zitta."

"Het belangrijkste wat je een kind kan geven, is een liefdevolle omgeving. Daar maak ik heel veel werk van. Er is goede opvang, er is de papa, de grootouders. Nee, Zitta krijgt meer dan genoeg liefde", aldus nog Van Brempt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer