Politie bij eerste voorstelling 'Circus Vangheluwe'

Print
Politie bij eerste voorstelling 'Circus Vangheluwe'

Politie bij eerste voorstelling 'Circus Vangheluwe'

Het parket van Gent stuurt zondag agenten naar de eerste voorstelling van het 'Circus Vangheluwe' op de Gentse Feesten. Dat meldt woordvoerster Annemie Serlippens.

Bij de show, die verzorgd wordt door komieken Gunter Lamoot en Piet De Praitere, zijn enkel kinderen kleiner dan 1,35 meter welkom. De ukjes moeten als het ware eerst door de benen van een houten afbeelding van Roger Vangheluwe kruipen. Die man nam eerder ontslag als bisschop van Brugge omdat hij een kind had misbruikt.

Na het protest in de media vrijdag staken de procureur en burgemeester Daniël Termont de koppen bij elkaar. Ze vonden de aanwezigheid van agenten geen slecht idee. "Indien nodig zullen zij ingrijpen, maar we hebben vertrouwen in het gezond verstand van de twee komieken", aldus Serlippens.

"Pijnlijk"

De organisatie Art of Children, die het Nationaal Jeugdkoor van België en de organisatie Classics For Kids groepeert, heeft zaterdag al klacht ingediend tegen het circus. "Dit initiatief is aanstootgevend, shockerend en pijnlijk", aldus voorzitter Tim Devolder. "Cirq heeft de voorbije jaren prachtige voorstellingen gemaakt, maar dit gaat te ver."