35 uitzichtspunten langs Limburgse fietsroutes

Limburg krijgt 35 ‘belevingsvolle uitzichtspunten’ langs het fietsroutenetwerk. Die BUP’s komen middenin de natuur, compleet met fietsenstalling, picknickplek, een rustbank en een schuilhut voor de regen. Het project is goed voor 390.000 euro, bekostigd door de provincie, Toerisme Vlaanderen en afvalmaatschappij Limburg.net.

“Het is de bedoeling dat elke gemeente een belevingsvol uitzichtspunt krijgt”, zegt gedeputeerde Sylvain Sleypen, die het nieuwe BUP van Wellen - in de buurt van knooppunt 148 - letterlijk mocht brandmerken met het logo van Toerisme Limburg. “Het is de bedoeling dat je hier op je gemak kan genieten van de natuur. Want één op drie fietsers komt voor de natuur, bijna dubbel zoveel als de fietsers die op de eerste plaats horeca willen of een goede infrastructuur.”

Er is met opzet gekozen om niet in de buurt van een café of taverne een BUP neer te poten, om mensen ook eens de kans te geven in de natuur te picknicken. “En wat heeft een afvalmaatschappij te maken met een belevingsvol uitzichtspunt?

Ons ultieme doel is zorgen dat we overbodig worden, dat iedereen zo selecteert dat er geen restafval meer is. Maar dat is utopie. Wel willen we mensen sensibiliseren: op deze plek kunnen ze de natuur volop beleven en dat zet hen hopelijk aan om na te denken over de natuur. En hun eigen steentje bij te dragen”, zegt voorzitter Hubert Brouns van Limburg.net.

De eerste fietsers die het BUP in Wellen gisteren passeerden, kregen er in elk geval een staaltje Limburgse vriendelijkheid bij: een fietstas met kaarten, streekproducten en picknickmateriaal.

CV/PaPa

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio