Luk Van Biesen: "Vanhengel heeft zijn woord gebroken"

Print
Luk Van Biesen: "Vanhengel heeft zijn woord gebroken"

Luk Van Biesen: Vanhengel heeft zijn woord gebroken

Luk Van Biesen (Open Vld) is teleurgesteld. Hij had verwacht dat hij een nieuw mandaat zou krijgen in de Kamer, maar het is dan toch Guy Vanhengel die zijn zitje oppakt. Vanhengel zou nochtans beloofd hebben terug te keren naar Brussel na de verkiezingen.

Van Biesen was eerste opvolger in de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde, Vanhengel was lijsttrekker in diezelfde kieskring. Maar, als Open Vld het slecht deed op 13 juni, dan zou Vanhengel terugkeren naar Brussel en zijn zitje in de Kamer aan Van Biesen laten.

In de spiegel kijken

De uittredende minister van Begroting besliste na de verkiezingen om toch zelf naar de Kamer te gaan. Volgens hem werden er helemaal geen afspraken gemaakt.

"Er gebeuren altijd eigenaardige dingen, mensen veranderen blijkbaar soms met verkiezingsuitslagen", reageerde een ontgoochelde Van Biesen op Radio 1. "Voor mij is dit een van de minst mooie momenten in de politiek. Vanhengel was altijd een goede vriend en een mens hoopt toch altijd dat afspraken worden nagekomen. Maar dat is nu niet het geval."

"Maar ik denk dat het voor hem moeilijker is dan voor mij", aldus Van Biesen. "Het is altijd moeilijker voor iemand die zijn woord breekt. Ik kan tenminste nog elke dag rustig in de spiegel kijken."

Van Biesen neemt de partij of voorzitter Alexander De Croo niets kwalijk. "Het is niet aan de voorzitter om te zeggen wie zijn mandaat moet opnemen", meent Van Biesen, die De Croo "een godsgeschenk voor Open Vld" noemt.