thumbnail: null
thumbnail: null

David Villa schiet zwak Spanje naar halve finale

Europees kampioen Spanje heeft het laatste ticket voor de halve finales van de wereldbeker voetbal in Zuid-Afrika weten te bemachtigen. Paraguay werd verslagen met 0-1. David Villa was de doelpuntenmaker.

jlenaerts

Paraguay had op voorhand laten weten dat het vooral zou verdedigen, maar kon verrassen met druk en fris voetbal. Het Zuid-Amerikaanse land kreeg al snel een kans, maar Santana kreeg de bal niet voorbij Casillas.


Villa 0-1 ('84)


Een traag Spanje kreeg amper kansen. De Paraguayanen waren goed in de verdediging en Xavi trapte de bal over het doel. Net voor de rust kon Valdez scoren, maar het doelpunt van de Zuid-Amerikanen werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Lees ook: Sterke Duitsers maken brandhout van Messi en co

Ook na de rust bleef Spanje traag en zwak spelen. Paraguay kreeg een penalty toegewezen, maar Casillas pakte het schot van Cardozo. Even later was het dan weer aan de Spanjaarden om de bal op de stip te leggen. Xabi Alonso scoorde, maar moest de penalty opnieuw nemen. De tweede keer kreeg hij hem niet voorbij doelman Villar.

Even later viel dan toch een doelpunt: David Villa kon scoren na een knappe actie van Iniesta.

Spanje neemt het in de halve finale op tegen Duitsland. Dat versloeg zaterdag Argentinië met 0-4.

Aftrap: Zaterdag 3 juli 20.30 Scheidsrechter: Carlos Batres (Gua) Stadion: Ellis Park (Johannesburg) PARAGUAY: Villar, Veron, Alcaraz, Da Silva, Morel, Barreto (64' Vera), Santana, Caceres (85' Barrios), Riveros, Valdez (72' Santa Cruz), Cardozo SPANJE: Casillas, Ramos, Piqué, Puyol (85' Marchena), Capdevila, Xabi Alonso (75' Pedro), Iniesta, Busquets, Xavi, Torres (66' Fabregas), Villa Gele kaarten: Alcaraz, Morel, Santana, Piqué, Busquets